Referenser

Image
Altersten @gunvorengstrom ja, såhär många år i efterhand- den där cirkusen hanterade vi verkligen bra. En otroligt lärorik period som format mig mer än något annat i min karriär. Tack för allt du lärde mig Gunvor, det glömmer jag aldrig.

Jan Altersten

CEO

Arvato Financial Solutions

Image
Du har strävan att skapa förbättring för andra, orädd att ifrågasätta, positiv frustration som ger nya infallsvinklar, driven av kunskap och nyfikenhet.

Anna Stenström

VD

Mustasch Reklambyrå AB

Image
Du fick mig att bli sedd, tacksamhet, rak, tydliga regler, struktur. Du har fått mig att tro på mig själv.

Camilla Sjöberg

Styrelseordförande

Förlags AB Albinsson & Sjöberg

Image
Du har ställt de kloka frågorna och genom din stora erfarenhet kunnat sammnfatta våra diskussioner och lett oss fram till bra resultat. Du är en kvinna med pondus och styrka.

Lena Möllerström Nording

Tidigare Styrelseordförande

Grant Thornton Sweden

Image
Du och WPO har givit mig en plats för reflektion, ökad professionalism, se värdet av att lyssna och samtala, att våga blotta svagheter och okunskap, att se kraften i nätverket och livslånga vänskapsband.

Karin Nelsson

VD

Demoskop

Image
Fokuserad, tydlig, rak, analytisk. Bra att sätta ramar, karismatisk.

Siv Kraft

ägare

Siv Kraft AB

Image
Jag har framförallt arbetat med Gunvor på Näringsdepartementet. Gunvor är en person med extrem ”drive” som får mycket att hända. Gunvor vågar utmana och se saker från nya perspektiv men med respekt för sammanhangen. Som ledare ger hon medarbetare frihetsgrader och utrymme att växa och utvecklas. Gunvor har varit enormt viktig för mig i min utveckling.

Ola Odebäck

tidigare VD

Ramböll Management Consulting AB

Image
Jag jobbade ihop med Gunvor när jag var ordförande i Företagarna och hon var VD. Vi arbetade väl ihop då vi såg till att ha tydliga roller. Som ordförande ledde jag styrelsen och representerade entreprenörskapet. Gunvor, som VD, ledde det operativa arbetet i organisationen samt det utåtriktade opinionsbildande arbetet. I och med våra olika kompetenser fungerade samarbetet mycket bra. Jag upplevde henne som drivande, kunnig och självständig. Hon hade format en kompetent ledningsgrupp och hade mycket goda relationer med sina medarbetare. Hon duckade dock inte när det vid vissa tillfällen krävdes tuffa beslut. När vi idag då och då ses så skrattar vi alltid och minns hur kul vi hade när vi arbetade tillsammans. Och konstaterar att Företagarna var en synlig och viktig organisation.

Salvatore Grimaldi

Ägare

Grimaldi Industri

Image
Att arbeta för och tillsammans med Gunvor var fantastsikt. Det var tufft, krävande och på samma gång utvecklande och spännande. Gunvor är en person som söker resultat baserat på vad som är bra för såväl företaget som för individen. Gunvors känsla för helheten utan att förlora detaljerna är få förunnade. Att kombinera analys och verklighetsförankring på kort- och långsikt skapade nya möjligheter och resultat. Det fanns inget som var omöjligt. Det var viktigt att tänka utanför boxen för att hitta lösningar. Gunvor kunde tala med alla oavsett bakgrund, status eller ålder. Hon mötte människor på deras vilkor utan att förlora sin egen identitet. Den gåvan gör det möjligt för henne att nå ut med sina tankar och budskap. Gunvor är en mångfacetterad person som överaskar med sin analytiska förmåga som vilar på en stark humanistisk grund. Jag skulle jätte gärna vilja arbeta med Gunvor igen. Det var roligt och kreativt. Det fanns plats för både skratt och tårar. Gunvor- ring mig när vi kan ta an nya projekt!

Gitte Leger

tidigare

VD Företagarna

Image
Jag har aldrig, by far, arbetat med en så krävande, modig och otålig VD som Gunvor. Hon kombinerar den pådrivande kraften med en stor tilltro till sina medarbetares förmåga och har en ovanligt stor nyfikenhet för trender och detaljer och hur dessa passar in i ett strategiskt perspektiv. Gunvors ledarskap skapar en dynamisk organisation med en tydlig målfokusering. Under de 6 åren som jag haft förmånen att arbeta tillsammans med Gunvor har jag inte bara växt inom min egen professionella disciplin utan också i mitt eget ledarskap och synen på företagande. Motsvarande erfarenhet och mentala resa hade antagligen tagit mig 10-15 år under en traditionell ledning i ett flertal svenska bolag. Gunvor Engström är inte en förvaltare. Hon är en game changer.

Johan Rönnerman

Vice President

Arvato Financial Solutions

Image
Hade glädjen att jobba med Gunvor Engström när hon var VD för Bank2 AB och jag satt i styrelsen (som ägare). Gunvor gjorde banken, genom sitt nätverk och kunnande i kommunikation, till en mycket massmedial nyhet. Hon var med som VD och uttalade sig i media varje vecka och detta gjorde att banken ökade i igenkännande. Gunvor var mycket rak och korrekt och stod upp för sina synpunkter, vilket jag som ledamot gillar.

Martin Jönsson

ägare

Bank2 JSM Gruppen AB

Image
I samband med att jag gick in som huvudägare i Semcon skulle det tillsättas en ny styrelse. En av de jag tillfrågade var Gunvor Engström. Vi hade träffats när jag var ordförande i juryn för Entrepreneur of the Year och mitt intryck var att hon vågade ha en egen uppfattning och framföra den till resten av juryn. Jag uppskattade denna integritet som ju är en mycket väsentligt egenskap när man ingår i en styrelse.

J Christer Ericsson

Founder

JCE Group

Image
Jag hade förmånen att arbeta med Gunvor under hennes tid som landshövding i Blekinge då jag arbetade som kommunikatör på Länsstyrelsen Blekinge med fokus på landshövdingens uppdrag. Gunvor är en stor inspirationskälla för mig och många andra, en stark förebild med ett härligt befriande öppet och nyfiket sätt. Gunvor känner stort engagemang för sina projekt, medarbetare, nätverk och hjärtefrågor och är en duktig kommunikatör, hon kan möta människor på deras nivå oavsett och alltid med samma stora intresse och engagemang. Som ledare och chef är Gunvor lyhörd och omtänksam, hon litar på sina medarbetare, är tydlig med sina värderingar och vågar ge befogenheter och mandat. Hon har mod att fatta beslut, delegerar på ett juste sätt och man känner sig snabbt som en del av teamet. Hon hjälper till att skapa förutsättningar för utveckling både för individer, organisationer och företag från liten till stor. Hon har nära till skratt och hennes energi smittar av sig. Jag känner stort förtroende och respekt för Gunvor och hon har aldrig sagt eller gjort något som fått mig och tvivla på att allt hon gör har goda intentioner på ett osjälviskt sätt. Hon är rakt igenom en underbar person som jag känner oerhörd tacksamhet över att få lära känna. Att arbeta ihop med Gunvor är utvecklande, roligt och berikande.

Angelica Coleman

tidigare kommunikatör

Länsstyrelsen i Blekinge

Image
Jag arbetade med/hos Gunvor Engström under omkring 1,5 år under hennes tid som landshövding i Blekinge län. Vi kände varandra flyktigt innan jag började som kommunikatör men fick tillfälle att lära känna varandra desto mer under en ganska turbulent period (2009-2011) för både länet och landet. Jag har jobbat i en rad branscher under över 40 år som socialarbetare/kommunikatör och träffat människor av alla slag. Jag tror inte att jag har mött någon så uppriktig och för att använda en kliché RAK person på en hög position. Ingen heller med liknande förmåga/intresse till kontakt med folk och verksamheter. För Gunvors dåvarande uppdrag var detta hennes personlighetsdrag ”bingo”. Jag fick hänga med på köpet och fick en unik inblick i livet i Blekinge ur alla aspekter. Jag mötte en rad spännande människor, tack vare Gunvor. Allt har två sidor: Gunvors uppriktiga stil kan ibland skrämma och missförstås. Jag vet dock att hon fortfarande är saknad och uppskattad i Blekinge.

Malin Engstedt

tidigare kommunikatör

Länsstyrelsen i Blekinge

Image

Kontakt

Om du behöver hitta rätt riktning i ditt yrkesliv, fatta viktiga beslut eller behöver kunskap och råd – kontakta mig. Kommer vi överens om att samarbeta så bokar vi tid för samtal. Jag vågar lova att du efter samtalen ser handlingsalternativen framåt tydligare och därför går ifrån våra möten med insikt om vad du ska göra.