Vill du vara mitt yttre tryck?

En insikt har börjat surra i mitt huvud under den senaste tiden. Jag prioriterar att bidra i projekt/uppdrag där jag egentligen spelar ganska liten roll och låter mina egna idéer komma i andra hand – när jag har tid. Har funderat på varför det blir så. Tror ett av skälen är den där pliktkänslan som alltid funnits i mina gener på gott och ont. Har alltid levererat hur jobbigt det än känns. Har jag lovat så har jag. Ingen har heller någonsin klagat på att jag inte gör det jag ska. Löften till mig själv har hamnat i bakgrunden.

Uppenbarligen behöver jag någon form av yttre tryck för att jag ska prestera. Men nu känner jag att det är dags att dirigera om trycket och lyssna mer till vad jag själv vill och lägga min kraft i sammanhang som för mig känns betydelsefulla.

Råd till mig själv

Ok – nu ska jag ge mig själv de råd jag ger till andra. Formulera vad det är jag vill. Gör en handlingsplan. Och följ den! Lägg inte undan den så att den hinner bli inaktuell därför att jag kommer på nya idéer. Hitta någon som jag rapporterar till och som styr mig rätt. Jag har faktiskt en sådan person, som jag dock inte använder mig av på optimalt sätt. Tacka nej till uppdrag där jag känner att jag har för liten impact eller där jag mest måste göra sådant som behövs för att ingen annan vill eller kan. ”Du har vuxit förbi sekreterarrrollen”, sa någon till mig för ett tag sedan.

Detta vill jag

 • Fortsätta och utvidga rollen som coach/samtalspartner. Jag känner verkligen att jag gör nytta för den jag talar med. Det märks så tydligt i gensvaret jag får. Min styrka ligger i att jag snabbt förstår en situation och kan bidra till att vägarna framåt syns tydligt. Feedbacken kommer direkt.
 • Återuppta samtalsledning i grupp. Gjorde det i Women Presidents´Organization och vet att erfarenhetsutbytet påverkade deltagarnas företagande och även privatliv. Det är en stark belöning att uppleva hur man kan stötta varandra under förutsättning att det görs på rätt sätt. Ett sådant projekt kommer igång i april.
 • Samtala med spännande personer i min soffa där jag vill komma bakom ”fraserna”, våga tala om motgångar, komma till verkliga insikter. Ser fram emot att göra en gästlista, fixa tekniklösningen och sätta igång. Det ligger i pipeline.

Du får vara mitt yttre tryck

Eftersom jag nu berättat vad jag vill så kan väl du då och då fråga mig hur det går? Då känner jag att jag inte bara kan sitta här och önsketänka. Det gäller att leverera. Ok?

11 Comments on “Vill du vara mitt yttre tryck?”

 1. Hej Gunvor,
  Stor insikt och bra råd! Känner igen mig i vissa delar, livet har gått som på räls, möt och motsvarat andras krav och önskemål. Nu plötsligt äger jag dagordningen själv och är enklare sagt än gjort. Det inre jaget saknar ibland fäste i livet och det kräver eftertanke och plan. Jag hör gärna av mig med frågan ”hur det går för dig” lite längre fram. Din plan är spännande och det blir intressant höra/se hur det går. Hls/Conny

  1. Hej Gunvor
   Känner igen mig i det du skriver, har presterat bra och tom mycket bra i uppdrag och aktiviteter jag blivit ombedd att ta. Drivkraften har kanske inte alltid varit rätt, lite mycket av att bli sedd och uppskattad snarare än det jag själv verkligen vill. På vägen har jag begått mängder av misstag, mått dåligt och kännt stress. Nu lite mer insiktsfull och fri att styra min tid och tanke inser jag att jag inte alltid gjort saker av rätt skäl. Jag hade behövt just tryck och samtalspartner långt tidigare. Nu försöker jag att göra mer av det jag vill, inte alltid lätt! Klart jag ska vara ditt tryck och ser fram emot fler roliga och reflekterande samtal med dig Gunvor.

   1. Tack Per för dina reflektioner! Vi har ju en del gemensamma erfarenheter. Ser fram emot fortsatt kontakt!

  2. Tack Conny! För ditt positiva svar och inbjudan till samtal/kontakt. Tar gärna emot dina tankar och frågor!

 2. Hej Gunvor
  Vad intressant att du nu vet vad du vill och tänker hålla fin plan.
  Jag hör gärna av mig och frågar hur det går och är uppriktigt förväntansfull för din skull
  Mvh
  BM

 3. Gunvor, jag ska gärna försöka vara ett yttre tryck till dig. Tack för inbjudan och därmed förtroendet. Du är ambitiös och väl strukturerad, två personlighetsdrag jag gillar. Jag är övertygad om att bara genom att skriva ner dina ambitioner har du nått långt.

  1. Tack Ingrid! Ja, jag tror mycket på att formulera sig. Hjälper långt. Och sedan agera som jag hade gjort om jag haft en extern uppdragsgivare. Tack för att du kommenterar här. Känns så kul!

 4. Klart att jag vill det! Sist vi sågs jublade jag för att vi tänkte likadant, och du sade det högt – du vet, när vi inte fick prata affärer ifred =).
  För egen det är jag när intill omöjlig att pressa, jag inväntar min intuition för rätt tajming, till dess förbereder jag allt för mig själv, så det är klart när tidpunkten är rätt – för det går fort när alla bitar faller på plats!
  Med varm hälsning Helene

  1. Självklart Helene måste du göra som du själv känner. Dock erbjöd jag ett program som jag tror det vore bra att hålla.

 5. Hej Gunvor
  Känner igen mig i det du skriver, har presterat bra och tom mycket bra i uppdrag och aktiviteter jag blivit ombedd att ta. Drivkraften har kanske inte alltid varit rätt, lite mycket av att bli sedd och uppskattad snarare än det jag själv verkligen vill. På vägen har jag begått mängder av misstag, mått dåligt och kännt stress. Nu lite mer insiktsfull och fri att styra min tid och tanke inser jag att jag inte alltid gjort saker av rätt skäl. Jag hade behövt just tryck och samtalspartner långt tidigare. Nu försöker jag att göra mer av det jag vill, inte alltid lätt! Klart jag ska vara ditt tryck och ser fram emot fler roliga och reflekterande samtal med dig Gunvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *