Håll i dina drömmar, annars blåser de bort

Tittar ut över havsviken, vinden kommer från sydväst. Vågorna är halvstora, grå och lite kyliga. Ändå rinner energin till, som alltid så här års. Sommaren har varit fin, men rusade ju förbi. Inte heller detta skiljer sig från andra år. Det som är unikt är vad jag ska använda energin till just denna höst. Även om det inte brukar bli några tvärvändningar så försöker jag ändå tänka igenom vad jag vill fortsätta med, vad jag vill börja med och vad jag vill avsluta. Verktyget är att medvetet formulera mina intentioner. Och nu även dela dem med er. Bilden ovan visar rönnbären som alltid inleder hösttänket.

Tittar ni noga så ser ni att de röda bären kräver min handpåläggning för att inte blåsa bort.

Så här tänker jag

Vill fortsätta med

Utveckla samtalet, förmågan att lyssna, ställa frågor, sammanfatta det viktiga och inspirera till handling och förädling. Gör det professionellt i första hand med mina coachingkunder och i samtalsgruppen Athena. Söker utrymmen att göra det oftare i privata sammanhang. Självklart med min man och mina barn och barnbarn, men vill även expandera min vänkrets kring vissa specifika områden. Återkommer till det under nästa rubrik.

Känner ansvar för de styrelseuppdrag jag åtagit mig, både de jag haft ett tag och de nya jag åtagit mig.

Min träning är förstås ovärderlig för kropp, själ och hjärna. Sommaren har varit lite annorlunda då jag inte kunnat röra mig som vanligt på grund av en tåoperation. Så frustrerande! På tisdag ska jag till läkaren och få lite vägledning kring hur jag kan återuppta träningen på rätt sätt.

Vill börja med

Finns så otroligt mycket jag vill börja med, till exempel skriva – bok och/eller andra texter, läsa fler böcker (vill inte alla det?) och laga mat, fräsch och smakrik. Men – vill göra det tillsammans med andra! Tänker därför

  • skapa en skrivgrupp där vi hjälper varandra att komma igång, inspirera, ge feedback .
  • bilda en bokklubb för att kunna samtala om de böcker jag läser – kanske kan det vara samma som ovan?
  • få några vänner att laga mat tillsammans med – enkla, goda rätter som vi sedan äter upp tillsammans. Låter inte det kul?

Söker tillfällen att göra en konkret samhällsinsats – kanske lära ut svenska genom samtal?

Ska också sätta fart på utrensning av skåp, bokhyllor, garderob, vind, källare………… Vill inte lämna en massa skräp efter mig. Sedan barnsben har jag älskat att städa lådor, hyllor, garderober – vet inte vad det kommer ifrån? 😅 Dags att återuppväcka denna passion.

Vill avsluta

Strösurfa, skjuta upp det jag behöver göra till ”någon annan gång”, göra för mycket av slentrian eller ren artighet. Vill framförallt avveckla alla engagemang där jag inte känner mig behövd.

Nu slutar jag. Vill inte vara långrandig!

Skulle älska att få dina reaktioner! Hur tänker du? Är det något du vill göra tillsammans med mig?

4 Comments on “Håll i dina drömmar, annars blåser de bort”

  1. Så välformulerat. Älskar dina visa inlägg. Känner igen mig på allt, också detta med att rensa i garderoben. Jag har blivit en hemmaråtta, jobbar mest hemifrån o trivs mycket med det. Men.. varje gång man träffar personer som ingår i, eller utökar, nätverket inser man att det ger energi tillbaks😉. /Anette Meijer

  2. Vilket (för mig) välbehövligt inlägg att läsa då jag sitter och funderar på hur jag ska få mina drömmar att inte blåsa iväg. Det du vill fortsätta med är det jag vill börja med då jag har fullt fokus på en ICF Certifiering samt kicka igång mitt alldeles egna företag inom coaching. Jag vill lyssna, ställa frågor, samla nya erfarenheter, inspirera och motivera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *