Årets strategiska elefant

Filippa Drakander och Emma Knaggård Wendt

Igår var jag på prisutdelning – Årets Strategiska Elefant.Älskade själva benämningen. Priset går till en person som vågar utmana elefanten i rummet – den som vågar säga det som så många tänker, men få vågar uttala. Det kräver mod. Ibland lossnar samtalsklimatet, men ibland straffas man. Det uppskattas helt enkelt inte. Själv har jag utmanat elefanten ett flertal gånger – och det har hänt att jag lämnat styrelsen som en följd av detta. Men även om jag valt att lämna så har jag ändå påverkat – det vet jag. På det viset kan jag vara nöjd, men självklart finns det kvar aningen av dålig smak i munnen. Nåja. Priset som nu finns för att hylla sådana personer är ett steg i rätt riktning. Strålande jobbat Emma Knaggård Wendt och Filippa Drakander, Executive Boost. Nu måste man vara under 35 år för att få detta pris – så kan ju inte komma ifråga. Men det hade varit kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *