• blogg-header9
image

Ladies taxi breder ut sig

Även i Dubai finns Ladies Taxi. 350 kvinnor kör runt på de snabba motorvägarna. Hämtar bara upp kvinnor och män i kvinnors sällskap. Hörde häromdagen att detta även finns i New York

image

DSC_0035

En oas i storstaden

Den gångna helgen – farsdagshelgen – tillbringade jag och min man på Stallmästaregården – ett paradis bakom byggnationen av Norra Länken.

DSC_0018

Kommer man ner några meter så hamnar man på detta underbara ställe vid Brunnsviken och Hagaparken. Där märks trafiken inte alls. Det som händer är att lugnet infinner sig.

Stället är från 1600-talet. Läs om dess intressanta historia

Det som gör Stallmästaregården speciellt är läget, historien, de vackra byggnaderna och förstås maten.

Vi valde följande meny

Stallmästaregården ägs av Nobis - som också äger Operakällaren, Nobis Hotel, Hotel J mm.

Företag blir framgångsrikt genom de personer som är involverade. Och jag vill i bevakningen av företagande på min blogg presentera någon av de som driver företaget framåt. Denna gång är det den person som hittar kunderna, dvs är Sales Manager. Hon heter Cecilia Falk.

Cecilia Falk
Cecilia Falk

Det jag vill ha är svar på tre frågor. Varför? Hur? och Vad?

Cecilia ver precis varför hon har valt detta jobb. Hon drivs av lusten att få varje enskild kund att dels välja Stallmästaregården, dels  stanna kvar som kund, att återkomma. För att detta ska vara möjligt måste hon lyssna noga. Vad förväntar sig kunden, vad är viktigt, hur ska hon paketera den unika upplevelsen så att den passar just för det speciella tillfället, för den individuella kunden? Basen är ju hotellet och restaurangen och de går ju egentligen inte att förändra så mycket. Men det går att att hitta de rätta argumenten och det går att paketera utbudet så att det passar för varje tillfälle. Hon vill att kunden ska få förtroende för henne, att lita på att hon kan leverera.

Hur gör Cecilia? Hon lyssnar, är lyhörd, har respekt för varje kund.

Vad gör hon? Hon ser till att så många som möjligt väljer Stallmästaregården att bo på, att äta på frukost, lunch och middag på, att använda som konferenshotell eller bröllop, födelsedag, begravning, en romantisk middag för två mm. Se vidare på hemsidan.

Vill avsluta med att säga att jag och min man tycker att det är ett ljuvligt ställe fyllt av historia och kvalité. Testa gärna.

Frysbox, Fryshuset

Frysbox – ett underbart projekt för unga människor

Igår träffade jag min systerdotter Karolina Israeli – dialogledare och kommunikationsansvarig för projektet Frysbox, som ligger inom ramen för Fryshuset. Jag visste att det hon höll på med var viktigt och intressant – att få unga människor att utvecklas genom att koppla ihop hård träning och dialog. Men när jag hörde henne berätta om det hon och de andra i Frysbox gör så blev jag faktiskt lycklig. De erbjuder ungdomar 13-19 år att träna thaiboxning och att därefter delta i dialogsamtal kring värderingar mm. Ofta är det ungdomar som inte hittat så många andra sammanhang att vara en del av, kanske hänger de i portar och känner sig utanför.

Karolina fick uppdraget att starta en verksamhet för flickor i Fittja. Jag har aldrig varit i Fittja, men det är uppenbarligen ett ganska speciellt område. Hon tog sig till fritidsgården. Där hängde ett antal killar – inga tjejer. Tjejerna ville inte komma dit, sa de. Anledningen kunde kanske hänföras till den attityd man visade i språk mm gentemot dem. Karolina satt kvar och pratade. Så småningom fick en tjej reda på att det skulle starta en thaiboxningsklubb  där och kom in för att hon var intresserad. Karolina anknöt till henne och fick henne att vara med. Idag har de en verksamhet i Fittja för 8-12 unga tjejer som träffas, tränar och talar. Varför thaiboxning undrar kanske någon. Inte jag. Jag vet hur viktigt det är med fysisk träning för att bli mentalt mer öppen. Och thaiboxning är riktigt hård träning. Flickorna blir helt slut och är mycket mer beredda att tala om sig själva och sina värderingar i de dialogsamtal som Karolina leder.

Själv blev jag också uppmuntrad i min ansats att koppla ihop hälsa/livsstil med samtal – det är ju precis idén inom mitt bolag – www.gunvorengstrom.se. Fast jag  i första hand vänder mig till en äldre målgrupp.

So please

1. Läs vad som står om Frysbox på deras hemsida

2. Bjud in Karolina att berätta om vad de gör

3. Stötta deras verksamhet om du kan – detta är en oerhört viktig del av bl a integrationsarbetet. Att få människor att tala med varandra är grunden för att mota fientlighet och rädsla gentemot andra

Stämningsbilder från London

London har alltid tillhört en av mina favoritstäder alltsedan Swinging London på 60-talet. Det finns en alldeles speciell atmosfär där som jag gillar. Hade mycket lite tid denna gång, men lägger in några fina miljö/företagarbilder från området kring Marylebone.

Ralf Erskines The Ark
Ralph Erskines The Ark

Den magnifika byggnaden The Ark vid Hammersmith Flyover – ritad av Ralph Erskine. Min käre make var med och tog det första spadtaget.

IMG_4295.JPG

Världens mest effektiva hamn

Besökte i London DPWorld, den troligen mest effektiva hamnen i världen. Avlastning och pålastning sker snabbt med robotar och obemannade truckar. Det var klart fascinerande att se. De har också utarbetat en process för hållbarhet, som de presenterade för oss i styrelsen för Länsförsäkringar Fondförvaltning. Investeringen utanför London är på 2 miljarder USD

IMG_2743

Smalltalks

Den 12 november startar jag och Katarina Waldenström, www.katarinawaldenstrom.com, ett koncept vi kallar smalltalks. 8 kvinnor sitter runtbordet och samtalar, formulerar sig och lyssnar kring ett givet ämne. Ska bli så spännande. Kommer att berätta om detta här på min blogg. Hör av er om ni vill vara med och samtala

Din samtalspartner när du vill förändra